«Flame»,a power cyber (new virus from Iran)

Ένας ιδιαίτερα εξελιγμένος ιός υπολογιστών ανακαλύφθηκε στο Ιράν και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής από ειδικούς ασφαλείας, ο οποίος φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί με σκοπό την κατασκοπεία σε ευαίσθητα κυβερνητικά δεδομένα. Το όνομά του είναι Flame και οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να έχει την ίδια ακριβώς προέλευση με το worm Stuxnet.

Toν ιό Flame τον έχει ανακαλύψει η Kaspersky, η οποία δεν κάνει καμία δήλωση αναφορικά με το ποιος πιστεύει ότι βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του. Το Ιράν, πάντως, σπεύδει να πει ότι πίσω από τον Flame, όπως και από το Stuxnet βρίσκεται το Ισραήλ και οι ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι πλέον παραπάνω από εμφανές ότι τα ισχυρά κράτη έχουν επενδύσει σοβαρά στον Κυβερνοπόλεμο, με ειδικές ομάδες που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία και διάθεση στο Ίντερνετ κακόβουλων προγραμμάτων.
Ο Flame είναι ένας ιός που σβήνει δεδομένα, ενώ δεν είναι ακόμα σαφές το πόσο βαθμό ζημιάς μπορεί να προκαλέσει σε συστήματα υποδομών. Μπορεί να συλλέξει δεδομένα, να αλλάξει τις ρυθμίσεις ενός υπολογιστή, να ανοίξει το μικρόφωνο ενός υπολογιστή για να κάνει εγγραφή των όσων λένε όσοι είναι μπροστά του, να τραβήξει screenshots και να δει όσα λέει κανείς στο chat. Εκτιμάται ότι είναι η τρίτη σε κίνδυνο cyber απειλή, με τη μορφή όπλου, μετά τον Stuxnet και τον Duqu, αν και η κατάταξη δεν είναι ακόμα σαφής, μιας και δεν έχει κατανοηθεί πλήρως η λειτουργία του.
Δεν κάνεις και ένα scan, καλού κακού, στο σύστημά σου, φίλε αναγνώστη; Μην ξεχάσεις και το κινητό!
plz like ;)) >>>


Comments

Popular posts from this blog

Sonic the Hedgehog Movie HD (CAM)

Jailbreak iOS 13.6 Using Checkra1n, Here’s How [Video Tutorial]